Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- مرضیه ثمره‌حسینی: غلامرضا مرحبا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌وگو با همشهری آنلاین می‌گوید: «ارز ۴۲۰۰ در اقتصاد ایران یک فاجعه بود و یک روز به عنوان درس و تجربه در دانشگاه‌های دنیا تدریس خواهد شد.» مرحبا با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی چاره‌ای نیست جز اینکه جراحی اقتصادی در کشور انجام شود، می‌افزاید: «سیاست ارز ترجیحی، سیاست اشتباهی بود و منابعی که برای مردم و حق آنها بود نصیب یک عده سوداگر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط جراحی اقتصادی لازم بود اما نباید در شرایط فعلی که تورم بالای ۴۰ درصد در کشور داریم، مردم از لحاظ معیشتی بیشتر از این تحت فشار قرار گیرند، برای همین باید راه‌های جایگزین موثر را به مردم ارائه کنیم تا آنها بتوانند این وضعیت را مدیریت کنند.»

کارت‌های اعتباری هوشمند فعال شود

نماینده آستارا در مجلس با بیان اینکه در حال حاضر با تصویب مجلس، دولت موظف است که سطح قیمت‌ کالاهایی که مشمول ارز ترجیحی بودند را به قیمت‌های شهریور ۱۴۰۰ برساند، می‌افزاید: «این قانون است اما به معنای آن نیست که کالاها گران نشود، بلکه به معنی این است که با سازوکارهای جبرانی و حمایتی مانند پرداخت یارانه، با قیمت قبل به دست مردم برسد.» مرحبا در مورد اینکه آیا دولت می‌تواند در شرایط کنونی به تعهدات خود عمل کند، می‌گوید: «در حال حاضر  دولت هنوز مشخص نکرده‌ که با چه روشی می‌خواهند حذف ارز ترجیحی را جبران کنند. باید گفت در این شرایط مجلس به ‌هیچ‌ وجه با حذف ارز ترجیحی بدون ارائه راه‌حل جبرانی موثر موافقت نمی‌کند و کنار نمی‌آید. دولت راهکارهای مختلفی را مطرح کرده اما به نظر می‌رسد تنها راه حمایتی که در بلندمدت اثربخش باشد استفاده از کارت‌های اعتباری است.»

یارانه نقدی تورم‌زاست

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: «ما نباید مانند دهه ۶۰ یک عاملیت‌های توزیعی مشخص کنیم و مردم منتظر شوند که سهمیه کوپن اعلام ‌شود و از صبح توی صف بایستند. این روش از نظر مجلس به هیچ وجه قابل قبول نیست و ما زیر بار آن نخواهیم رفت. راهی که می‌شود در پیش گرفت و زیرساخت‌های آن هم از نظر تکنولوژی وجود دارد این است که کارت‌های اعتباری هوشمند به همه دستگاه‌های کارتخوان و پایانه‌های فروش خرده‌فروشی‌ها متصل شود تا مردم برای خرید کالاهای اساسی به اولین جایی که مراجعه می‌کنند بتوانند به صورت سهمیه‌ای خرید کنند.» مرحبا معتقد است که نیازی به صدور کارت اعتباری مجزا نیست و کارت‌های ملی و کارت‌های بانکی قابلیت آن را دارند که به کارت یارانه تبدیل شوند. وی در مورد اینکه چه زمان این زیرساخت قابل بهره‌برداری است، می‌افزاید: «بانک مرکزی به راحتی می‌تواند این کار را انجام دهد و گمان نمی‌رود بیشتر از ۲ ماه زمان ببرد. تا آن زمان یارانه‌های نقدی را خواهیم داشت اما پرداخت یارانه نقدی با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد برای بلندمدت قابل قبول نیست و خیلی زود ارزش خود را از دست می‌دهد و مردم دوباره تحت فشار خواهند رفت و دولت باز مجبور خواهد شد پول بیشتری چاپ کند تا به مردم یارانه بدهد.»

یارانه‌های مختلف تجمیع خواهد شد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین پیش‌بینی می‌کند که دیر یا زود شاهد تجمیع یارانه‌ها خواهیم بود. مرحبا در این باره می‌گوید: «در حال حاضر یارانه‌هایی با اسامی مختلف مانند یارانه اصلی، معیشتی، یارانه بنزین، کمک هزینه کمیته امداد و ... به مردم پرداخت می‌شود که بهتر است سامانه جامعی ایجاد شود که همه یارانه‌ها آنجا تجمیع و مدیریت شود، البته دیر یا زود ما مجبوریم که این کار را انجام دهیم و این اتفاق خواهد افتاد که همه یارانه‌ها تجمیع شود و یک‌جا به مردم داده شود.»

کد خبر 675453 برچسب‌ها اقتصاد - تورم يارانه معيشتي سبد حمایتی کالاهای اساسی گرانی یارانه مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد تورم يارانه معيشتي سبد حمایتی کالاهای اساسی گرانی یارانه مجلس شورای اسلامی ارز ترجیحی یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۹۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد در واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: گره هایی که  توسط مردم باز می شود دولت نمی تواند آنها را انجام دهد. دولت باید زیرساخت ها را انجام دهد و خلا های قانونی را پر کند و به کمک مجلس زمینه جهش تولید مسکن با مشارکت مردم را فراهم کند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از زیرساخت ها برای جهش تولید مسکن واگذاری زمین است. سختگیری های بیجا در خصوص عرضه زمین به مردم مصیبت درست کرده است. برخی از رفتارهای متناقض در حوزه ساخت مسکن مردم را سردرگم کرده است. از جهتی می گویند قانون جهش تولید مسکن اجرایی شود و از طرف دیگر سختگیری های بیجا درمورد پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم دارند که همه اینها موانع است.

ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم جهت مشارکت فعال توان و سرمایه مردمی در حوزه ساخت مسکن در کنار عرضه زمین توسط دولت تاکید کرد: سال ، سال تولید و جهش تولید است و از طرف دیگر اگر می خواهیم جهش تولید رقم بخورد باید مشارکت مردم را داشته باشیم. اگر در کنار واگذاری زمین اقدامات حمایت مالی دولت از جمله تسهیلات بانکی داشته باشیم پروسه تکمیل می شود و من احساس می کنم اگر مردم بخواهند خودشان بدون تسهیلات وارد شوند مانع ایجاد می شود. منابع بانکها برای بیت المال و مردم است . اینکه بگوییم مردم بروند مسکن بسازند آنهایی که پول ندارند تسهیلات بگیرنددرست نیست چراکه  اقشار کم درآمدی هم  هستند که نمی توانند تسهیلات بگیرند اولا گرفتن تسهیلات ضمانت های سنگین می خواهد و زمان بر هم  است .

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به لزوم حذف موانع  خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم  به تولید جهش مسکن برسیم باید موانع پیش روی عرضه زمین به مردم و پرداخت تسهیلات بانکی به مردم را حذف کنیم. برداشتن موانع بدون اراده دولت و دستگاههای متولی ممکن نیست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • ­سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
  • سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران